Αναζήτηση εδώ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Γεύμα στον κήπο!





Γεύμα στον κήπο!








Καλοκαιράκι… Ότι πρέπει για δείπνο στη βεράντα ή στον κήπο μαζί με καλούς φίλους. Όλα αυτά γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο… Ανεπίσημα!


Κάθε «κομμάτι» στο στρώσιμο του τραπεζιού αποτελεί ένα ξεχωριστό αντικείμενο συζήτησης. Όλα μαζί φτιάχνουν μια σύνθεση που, στη συγκεκριμένη περίπτωση, «μοσχοβολάει» καλοκαίρι!

Το τραπεζομάντηλο… Λόγω των πολλών χρωμάτων που έχει ένα καλοκαιρινό στόλισμα τραπεζιού, προτιμήστε κάτι μονόχρωμο. Έτσι θα έχετε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, τουλάχιστον χρωματικά,  σε όλα τα υπόλοιπα. Προτεινόμενα χρώματα: Πορτοκαλί, κίτρινο, λαχανί, γαλάζιο ή και απόλυτα λευκό! Αναζητήστε ένα γενικό concept για να διευκολυνθείτε. Αν π.χ. θέλετε να στρώσετε ένα τραπέζι με στοιχεία από θάλασσα, όπως κοχύλια ή βότσαλα, τότε προτιμήστε το γαλάζιο. Προσέξτε όμως, σε περίπτωση που έχετε ένα ωραίο τραπέζι βεράντας ή κήπου από teak ή κάποιο άλλο φυσικό υλικό, τότε μην το καλύψετε και αρκεστείτε στα σουπλά.

Τα σερβίτσια… Είναι υπέροχα με κάποιο έντονο λουλουδάτο μοτίβο, σε μονοχρωμία ή ακόμη και σε μια πιο vintage εκδοχή που μπορεί να σας έχει μείνει από τη γιαγιά! Βάλτε κάθε πιάτο πάνω σε ένα σουπλά από ύφασμα, ψάθα ή κάποιο άλλο ανάλαφρό και καλοκαιρινό υλικό. Αν δεν έχετε σουπλά, αγοράστε από το χαρτοπωλείο της γειτονιάς σας κανσόν χαρτιά σε διάσταση 50x30εκ. Χρησιμοποιήστε τα χαρτονάκια σαν σουπλά μιας χρήσης και εντυπωσιάστε με την εφευρετικότητα σας! Μπορείτε μάλιστα με ένα ξύλινο μανταλάκι να στερεώσετε σε μια τους γωνιά το μενού της βραδιάς, γραμμένο με καλλιγραφικά γράμματα σε οικολογικό χαρτί!

Βάλτε τα μαχαιροπίρουνα όλα μαζί, χωρίς επισημότητα, δεμένα ματσάκι με ένα σπάγκο. Ακουμπήστε τα σε μια πετσέτα φαγητού, σε χρώμα ασορτί με το τραπεζομάντηλο, και αφήστε τα όλα μαζί πάνω στο πιάτο.

Τα ποτήρια του νερού και του κρασιού μπαίνουν δεξιά από το πιάτο και είναι προτιμότερο να είναι διάφανα και λιτά.

Στην περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε κάτι πάνω στο πιάτο σαν επιπλέον διακόσμηση, μη καταφύγετε σε κάτι φλύαρο π.χ. ένα περίτεχνο δέσιμο πετσέτας ή μια μικρή σύνθεση με λουλούδια… Είναι προτιμότερο ένα αντικείμενο που μπορεί να έχετε ήδη στο σπίτι σας. Για παράδειγμα ένα κοχύλι ή έναν αστερίας από τις καλοκαιρινές διακοπές! Μια ακόμη πρωτότυπη και οικονομική ιδέα είναι να βάλετε στο κέντρο του πιάτου ένα κίτρινο αρωματικό λεμόνι ή ένα πορτοκάλι πάνω σε μια γαλάζια ή λαχανί πετσέτα φαγητού. Θα δώσει χρώμα και θα κλέψει τις εντυπώσεις. Φυσικά στην περίπτωση αυτή τα μαχαιροπίρουνα τοποθετούνται εκτός του πιάτου, μπροστά ή δεξιά από αυτό

Η κεντρική σύνθεση… Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό! Μια εναλλακτική είναι ένα σετ από λευκά κεριά σε αρώματα του καλοκαιριού. Μια σύνθεση με λουλούδια από τον κήπο σας που αντί για βάζο τοποθετούνται σε ένα γαλβανιζέκουβαδάκι, θα μπορούσε να είναι μια ακόμη ιδέα.

Αν ακολουθήσετε τη συμβουλή για τα λεμόνια ή τα πορτοκάλια, μπορείτε να βάλετε σαν κεντρική σύνθεση μια μεγάλη φρουτιέρα ή ένα διάφανο γυάλινο βάζο γεμάτο εσπεριδοειδή!

Τέλος, επειδή τα χρήματα δεν είναι  πάντα απαραίτητα, αν υπάρχει αισθητική και καλή διάθεση, να μερικά extratips!
 1. Αν επιλέξετε τουρκουάζ τραπεζομάντηλο, φτιάξτε χάρτινα καραβάκια από εφημερίδα και σκορπίστε τα στο τραπέζι, σα να  πλέουν στη θάλασσα!
 2. Μαζέψτε παλιά βαζάκια από μαρμελάδες και γλυκά, πλύνετε τα και βάλτε ένα πάνω σε κάθε πιάτο, χωρίς καπάκι, με μέσα ένα  αναμμένο ρεσό. Στο στόμιο του δέστε περιμετρικά σπάγκο και κρεμάστε ένα ετικετάκι με το όνομα του καλεσμένου που θα  κάτσει σε κάθε θέση!
 3. Φτιάξτε μια κεντρική σύνθεση με οικονομικούς αλλά αρωματικούς βασιλικούς! Για να εντυπωσιάσετε, φυτέψτε τους σε άδειες  κονσέρβες διαφόρων μεγεθών!
 ΠΗΓΗLINK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...